Рамазан айының және дастархандардың бас мәзірі болған құрма – жай ғана жеміс емес, ол денсаулық қоймасы. Атап айтқанда:

  • Құрманың құрамындағы фосфор мидың қажеттіліктерін қамтамасыз етеді. Шаршағанда жақсы көмектеседі.
  • Құрмада В1 және В2 дәрумендері болады. Бұлар да миды және жүйке жүйесін тынықтырады.
  • Қабығы мен сүйегінде көп мөлшерде дәрумен болғаны үшін, сүйектерін де сорып жүруге кеңес беріледі.
  • Құрма қақырыққа және жөтелге жақсы септігін тигізеді.
  • Қан тамырларын жұмсартады және тамыр қатаюының алдын алады. Одан бөлек қанды тазалайды және қан қысымын да реттейді.
  • Арабтар кофе және басқа да ішетін сусындарымен бірге міндетті түрде құрма жегені үшін, оларда холестерин аз болады.
  • Қуық және бүйрек қабынуында шипа болады. Суы бүйрек тастарының ыдырауына өте пайдалы.
  • Қарағай жаңғағымен (кедровый орех) бірге желінетін болса, бауырды тазалайды және қуаттандырады.
  • Құрмада А дәрумені мол болғандықтан көздерді қуаттандырады. Ақшам соқырлығынан (куриная слепота) және басқа да көз дерттерінен қорғайды.
  • Адамның іші өткен кезде және құсқан кезде дене өте көп мөлшерде су, тұз, калий, натрий және глюкоза жоғалтады. Ал құрмада осы элементтердің барлығы молымен бар.
  • Құрманы әрдайым тұрақты жеп жүру геморройдың да алдын алады.